Privacybeleid van de website

Laatst bewerkt:  31 mei 2018

Dit privacybeleid legt uit hoe Organo Gold (‘OG’, ‘wij’, ‘ons’, of ‘onze’) uw gegevens verzamelt, gebruikt en openbaar maakt. We hebben dit privacybeleid opgesteld om u te laten zien dat wij ons volledig inzetten voor de bescherming van uw persoonsgegevens. Dit privacybeleid heeft betrekking tot transacties en activiteiten die u met ons aangaat. Elke keer dat u de website van OG bezoekt of ons gegevens verstrekt, gaat u ermee akkoord dat uw gegevens gebruikt worden zoals beschreven in dit privacybeleid. Dit privacybeleid kan van tijd tot tijd aangepast worden.

Overzicht

Als deel van de gewone uitvoering van onze diensten verzamelen we gegevens over u. Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens we van u verzamelen en wat er met die gegevens kan gebeuren. Door met dit privacybeleid en onze algemene voorwaarden akkoord te gaan, geeft u ons uitdrukkelijk toestemming om uw persoonsgegevens te gebruiken en openbaar te maken op de wijze die in dit privacybeleid beschreven is. Dit privacybeleid is geïntegreerd in en onderhevig aan de voorwaarden van de gebruikersovereenkomst van de OG-website. Persoonsgegevens zijn gegevens die gebruikt kunnen worden om u rechtstreeks of indirect te identificeren, inclusief anonieme gegevens die gekoppeld zijn aan gegevens die gebruikt kunnen worden om u rechtstreeks of indirect te identificeren. Persoonsgegevens hebben geen betrekking tot gegevens die onherroepelijk anoniem gemaakt zijn of geaggregeerd zijn, zodat ze ons niet langer in staat stellen u te identificeren, of ze nu gecombineerd zijn met andere gegevens of op andere wijze.

Hoe wij van u gegevens kunnen verzamelen of ontvangen

OG kan op verschillende manieren uw persoonsgegevens verzamelen of van u ontvangen door uw gebruik van de website. U kunt ervoor kiezen uw persoonsgegevens en andere informatie aan ons te verstrekken via verschillende communicatiekanalen die op de webpagina ‘Neem contact met ons op’ van de website verstrekt worden, waaronder e-mailadressen, telefoonnummers of online formulieren. U kunt de OG-website bekijken zonder persoonlijke informatie over uzelf vrij te geven. Wanneer u echter de functies wilt gebruiken die beschikbaar zijn op de OG-website, zult u niet in staat zijn uw anonimiteit te bewaren. Om ten volle aan uw behoeften tegemoet te komen en u een efficiënte en aangename beleving te bieden, en toegang te geven tot bepaalde functies die voor u van belang kunnen zijn, hebben wij mogelijk persoonsgegevens nodig. Dit kunnen gegevens zijn zoals uw volledige naam, postadres, telefoonnummer, e-mailadres, factureringsgegevens, verzendgegevens, financiële gegevens (debit- of creditcardnummers en andere kaartgegevens) of demografische gegevens (gegevens die u verstrekt, of die wij verzamelen, die noch persoons- of financiële gegevens zijn; dit kan gaan om, maar is niet beperkt tot, postcode, woonplaats, geslacht, gebruikersnaam, leeftijd, geboortedatum, gegevens over aankoopgeschiedenis, browsegeschiedenis, zoekgeschiedenis, registratiegeschiedenis en de inhoud van communicaties tussen u en andere gebruikers via de OG-website. Demografische gegevens zijn of ‘niet-openbare informatie’, die bestaat uit gegevens over de gebruikersgeschiedenis en persoonlijke communicatie tussen u en andere gebruikers van de OG-website, of ‘openbare informatie’, die bestaat uit alle overige demografische gegevens. We verzoeken u om geen persoonsgegevens of financiële gegevens in een publiekelijk toegankelijk gebied in te voeren (gebruik bijvoorbeeld uw adres of wachtwoord niet als uw gebruikersnaam, of voeg niet uw naam en adres toe aan geschreven communicatie of itembeschrijvingen). Als u dit wel doet, zullen deze ‘openbare informatie’ worden. U hebt altijd de mogelijkheid om specifieke informatie niet te verstrekken door ervoor te kiezen een bepaalde service of functie niet te gebruiken.

Zoals de meeste e-commerce websites, verzamelen wij elke keer dat u de OG-website bezoekt automatisch uw IP-adres en de webpagina waar u vandaan kwam. Om de OG-website voor u te beheren en te optimaliseren en om problemen met de OG-website op te sporen, gebruiken wij uw IP-adres alleen om u te kunnen identificeren en brede demografische gegevens over u te verzamelen.

Als u ervoor kiest om berichten te plaatsen op ons forum, in onze chatrooms, in gedeeltes voor berichten (dit is inclusief, maar niet beperkt tot, Twitter, Facebook en dergelijke) of feedback te plaatsen voor andere gebruikers, zullen wij de gegevens verzamelen die u verstrekt hebt. Deze gegevens zullen indien nodig door ons bekeken worden om klantenondersteuning te bieden, technische problemen op te sporen en geschillen te beslechten.

Er kan een specifiek bestand voor u bewaard worden met betrekking tot rechtstreekse correspondentie met ons, zoals e-mails of brieven, of als andere gebruikers of derde partijen ons correspondentie toesturen, over uw activiteiten of berichten op de site.

Uw koop-, verkoop- en browsegewoontes op de OG-website worden automatisch getraceerd voor ons eigen onderzoek naar de demografische gegevens, interesses en gedrag van onze gebruikers om u en onze online gemeenschap beter te begrijpen, te beschermen en van dienst te zijn. Dit kan de site omvatten waar u zojuist vandaan kwam, de site die u vervolgens bezoekt, de browserinformatie van uw computer en uw IP-adres.

Aangezien OG een globaal bedrijf is, heeft het een aantal dochterondernemingen in verschillende jurisdicties. Elk van deze dochterondernemingen verzamelt, verwerkt en bepaalt hoe uw persoongegevens verwerkt worden om u de diensten te kunnen bieden die u zoekt.

Wij gebruiken cookies of soortgelijke technologieën die bepaalde gegevens verzamelen over het gebruik van de website wanneer u de website bezoekt, bekijkt en gebruikt.  Een cookie is een databestand dat op een computer of mobiel apparaat geplaatst wordt wanneer die gebruikt worden om websites te bezoeken.

Cookies en soortgelijke technologieën

Wij gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om onze producten en diensten te verstrekken, te beschermen en te verbeteren, door onder andere inhoud te personaliseren, reclame aan te bieden en te meten, gebruikersgedrag te begrijpen en een veiligere beleving te bieden.

U kunt cookies verwijderen of weigeren door uw browser- of apparaatinstellingen te wijzigen, maar in sommige gevallen kan dit uw vermogen beïnvloeden om onze producten en diensten te gebruiken.

Lees onze Cookieverklaring om meer te weten te komen over hoe we cookies gebruiken en de keuzes die u hebt.

Cookieverklaring

WAT ZIJN COOKIES?
Cookies zijn kleine bestanden die op de harde schijf van uw computer opgeslagen worden wanneer u een website bezoekt.

WAT DOEN COOKIES?
Cookies hebben veel verschillende taken zoals u efficiënt laten navigeren tussen pagina’s en het verbeteren van de beleving van de klant wanneer deze een website bezoekt. Ze kunnen bijvoorbeeld uw voorkeuren onthouden.
Ja, cookies zijn kleine tekstbestanden. Ze kunnen niet in uw computer kijken of persoonlijke informatie lezen. Cookies kunnen geen virussen overdragen of iets schadelijks op uw computer installeren.

WORDEN COOKIES GEBRUIKT VOOR TRACERING?
Ja, we gebruiken cookies om te traceren hoeveel mensen onze website bezoeken en ook welke gedeeltes van de site zij bekijken. Dit geeft ons inzicht in hoe onze klanten onze website gebruiken en helpt ons om de bruikbaarheid te verbeteren.

WELKE SOORTEN COOKIES WORDEN GEBRUIKT?
Wij gebruiken een aantal cookies: sessiecookies en permanente cookies. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens.

Sessiecookies: Deze cookies identificeren dat de gebruiker van pagina naar pagina gaat en eindigen wanneer de gebruiker stopt de verschillende pagina’s te bezoeken. Ze worden daarna verwijderd wanneer de browser afgesloten wordt.
Permanente cookies: Deze cookies helpen ons uw instellingen te onthouden wanneer u onze website opnieuw bezoekt en blijven om die reden op uw computer staan nadat u onze site bezocht hebt.
Cookies van derde partijen: Alle cookies behoren aan een eigenaar toe, zoals een advertentiepartner en kunnen ook in externe inhoud van websites van derden binnen onze website worden geplaatst.

MOET IK COOKIES INGESCHAKELD LATEN?
We zouden graag willen dat u cookies ‘ingeschakeld’ laat staan terwijl u onze website bezoekt, zodat u de best mogelijke beleving krijgt. Indien u echter cookies uit wilt schakelen, kunt u dit doen door de instellingen in uw browser te veranderen.

Cookies uitschakelen in Internet Explorer >> Klik hier (http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Block-enable-or-allow-cookies)
Cookies uitschakelen in Chrome >> Klik hier (https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=nl)
Cookies uitschakelen in Safari >> Klik hier (https://support.apple.com/kb/ph11913?locale=en_US)
Cookies uitschakelen in FireFox >> Klik hier (https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences?redirectlocale=en-US&redirectslug=Enabling+and+disabling+cookies)
Cookies uitschakelen in Safari IOS >> Klik hier (https://support.apple.com/nl-nl/HT201265)
Cookies uitschakelen in Google Android >> Klik hier (https://support.google.com/chrome/answer/2392971?hl=nl&ref_topic=3422740)

Bij gebruik van deze website bevestigt u dat u met het gebruik van cookies akkoord gaat.

Informatie die anderen van u verzamelen

Dit privacybeleid heeft alleen betrekking tot het gebruik en het openbaar maken van gegevens die OG van u verzamelt. Op onze website plaatsen we links naar andere websites die door andere partijen beheerd worden. Sommige van deze andere websites bevatten onze merknamen en handelsmerken en ander intellectueel eigendom dat ons eigendom is; bij andere is dat niet het geval. Wanneer u op deze links klikt en deze andere websites bezoekt, ongeacht of deze wel of niet van onze merknamen, handelsmerken en ander intellectueel eigendom gebruikmaken, moet u er zich van bewust zijn dat we deze websites of hun bedrijfspraktijken niet onder ons beheer hebben en dat dit privacybeleid niet bij deze andere websites van toepassing is. Als gevolg daarvan kan het zijn dat de beheerders van deze andere websites andere soorten gegevens over u verzamelen en die gegevens op andere manieren kunnen gebruiken en openbaar maken dan wij dat zouden doen als die gegevens op de OG-website verzameld werden. Dit concept is ook van toepassing als u informatie vrijgeeft aan andere partijen. Wij raden u aan om hun privacybeleid te bekijken en wij herinneren u eraan dat wij niet verantwoordelijk zullen zijn voor hun acties.

Hoe we uw persoonsgegevens gebruiken

Wij gebruiken uw persoonsgegevens om ons te helpen de OG-website efficiënt te beheren, om contact met u op te nemen in verband met uw transacties en andere activiteiten op de OG-website, om berichten aan u door te sturen van andere gebruikers, om problemen op te lossen, servicekosten in rekening te brengen, demografische gegevens te verzamelen, gegevens te analyseren om uw beleving te verbeteren, onze distributeursovereenkomst te handhaven, gebruikersgeschillen te beslechten, bescherming te bieden tegen fraude of criminele activiteiten, en u te informeren over aanbiedingen, updates of diensten die u mogelijk interesseren. Deze soorten communicatie staan bekend als ‘operationele communicaties’. In sommige gevallen kunnen operationele communicaties ook commerciële berichten bevatten, zoals banneradvertenties en speciale aanbiedingen. Het is ons beleid uw persoonsgegevens voor geen enkel doel aan derden te verkopen of te verhuren zonder uw uitdrukkelijke toestemming. Wij kunnen voor marketinganalyse van derde partijen echter persoonlijke demografische gegevens verzamelen die openbaar gemaakt kunnen worden op een manier die niet persoonlijk identificeerbaar is. Dit is omvat niet uw naam, rekeningnummers, e-mail of wachtwoorden.

Wij gebruiken ook persoonsgegevens om u nieuwsbrieven, informatie, aanbiedingen en ander promotiemateriaal voor de goederen of diensten van OG of derden te sturen. Wij streven ernaar u aanbiedingen te sturen die van belang zijn voor u, zoals kortingen of exclusieve aanbiedingen. De OG-website biedt u de mogelijkheid om te weigeren communicatie van de OG-website te ontvangen (anders dan operationele communicatie). Sommige van deze mogelijkheden zijn mogelijk alleen voor een bepaalde categorie van communicatie; andere kunnen algemener zijn. Als u een bepaald soort communicatie niet meer wilt ontvangen, hebt u de mogelijkheid om dit te doen door uw gebruikersvoorkeuren te veranderen.

Om de OG-website te beheren, inclusief het verwerken van uw transacties en het ondersteunen van uw activiteiten, kan het nodig zijn voor ons om uw persoonsgegevens met onze interne agenten, vertegenwoordigers, contractanten en serviceleveranciers te delen, zodat zij ons kunnen voorzien van ondersteunende diensten zoals autorisatie van creditcardtransacties, facturatie, gelieerde programma’s, herkomst van e-mails, ontvangst- of ondersteuningsdiensten, diensten voor het beheer van klantrelaties, orderverwerking en promotieverwerking. Wij eisen van deze entiteiten door middel van een vertrouwelijkheidsverklaring dat uw gegevens voor geen enkel ander doel worden gebruikt zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

Door het kopen van of het inschrijven op of het maken van reserveringen voor producten of diensten die aangeboden of gesponsord worden door derden op de OG-website, of door te kiezen voor het ontvangen van communicatie, of deel te nemen aan acties, prijstrekkingen of andere programma’s die aangeboden of gesponsord worden door derden op de OG-website, draagt u een gedeelte van uw persoonsgegevens specifiek aan deze derde partijen over. Deze derde partijen kunnen uw persoonsgegevens gebruiken in overeenstemming met hun eigen privacybeleid. U zult met deze derde partijen contact op moeten nemen om hen rechtstreeks te instrueren betreffende uw voorkeuren aangaande het gebruik van uw persoonsgegevens door hen. U dient privacypraktijken van derden te evalueren voordat u van hun diensten gebruikmaakt. Bovendien stemt u ermee in dat wij alle gegevens die op deze manier aan derden zijn overgedragen, op dezelfde manier mogen gebruiken en openbaar maken als het recht dat wij hebben alle andere gegevens die u aan ons overdraagt, te gebruiken en openbaar te maken.

In sommige gevallen kan het zijn dat wij een promotionele relatie aangaan met een ander bedrijf, waarbij wij hun merknaam of handelsmerken prominent weergeven op pagina’s van de OG-website. Deze pagina’s staan bekend als ‘co-branded pagina’s’ en deze bedrijven staan bekend als ‘co-branded bedrijven’. Als de pagina waarop u gegevens verstrekt een co-branded pagina is, of er toegang tot de pagina verkregen werd door op een link te klikken op een co-branded pagina, dan is het mogelijk dat wij een gedeelte van uw e-mailgegevens delen met het geassocieerde co-branded bedrijf. Co-branded bedrijven kunnen uw persoonsgegevens gebruiken in overeenstemming met hun eigen privacybeleid. U zult met co-branded bedrijven contact op moeten nemen om hen rechtstreeks te instrueren betreffende uw voorkeuren aangaande het gebruik van uw persoonsgegevens door hen.

Elke derde partij waarvoor u ons uitdrukkelijk toestemming geeft om uw persoonsgegevens mee te delen, is geautoriseerd om uw persoonsgegevens in overeenstemming met onze contractuele overeenkomsten met zulke derde partijen te gebruiken en in overeenstemming met hun eigen privacybeleid, waarover wij geen controle hebben, en u gaat ermee akkoord dat wij niet verantwoordelijk of aansprakelijk zijn voor hun acties of nalatigheden. Degenen die contact met u opnemen zullen rechtstreeks door u geïnstrueerd moeten worden betreffende uw voorkeuren aangaande het gebruik van uw persoonsgegevens door hen.

We kunnen niet waarborgen dat uw of andere persoonsgegevens of privécommunicatie nooit openbaar gemaakt zullen worden op manieren die anderszins niet beschreven zijn in dit privacybeleid. Het kan zijn dat wij in bepaalde omstandigheden door de regering of derde partijen gedwongen worden om persoonsgegevens vrij te geven. Uitwisselingen of privécommunicatie kunnen onwettig onderschept worden of er kan toegang toe verkregen worden door derden, of andere gebruikers kunnen uw persoonsgegevens die zij verzamelen van de OG-website, gebruiken of misbruiken. Om die reden, hoewel we industriepraktijken van hoge standaard gebruiken om uw privacy te beschermen, beloven wij niet en mag u niet verwachten dat uw persoonsgegevens of privécommunicatie altijd privé zullen blijven.

Hoe we uw financiële gegevens gebruiken

We gebruiken uw financiële gegevens alleen om uw kwalificaties na te gaan, uw identiteit en geloofwaardigheid te verifiëren, u voor producten en diensten te factureren en om u in staat te stellen deel te nemen aan kortings- en terugbetalingsprogramma’s e.d. waaraan u wenst deel te nemen. Door een aankoop te doen op de OG-website of een ander soort activiteit of transactie uit te voeren die van financiële gegevens gebruikmaakt, gaat u ermee akkoord dat wij uw financiële gegevens aan onze interne serviceleveranciers verstrekken zoals wij noodzakelijk achten om uw activiteiten en transacties te ondersteunen, alsmede aan uw debit- of creditcardverstrekker voor hun eigen doeleinden. Deze derde partijen kunnen de debit- of creditcardbedrijven en bancaire instellingen omvatten waarvan gebruik wordt gemaakt om de transactie of activiteit te verwerken en te ondersteunen. Door het kopen van, of het inschrijven op of het maken van reserveringen voor producten of diensten van andere derde partijen die op de OG-website aangeboden worden, of door deel te nemen aan programma’s die aangeboden worden op de OG-website die beheerd worden door derde partijen en die van u vereisen financiële gegevens te verstrekken om hier gebruik van te kunnen maken, gaat u er ook mee akkoord dat wij uw financiële gegevens aan deze derde partijen doorgeven.

Speciale gevallen waarin wij persoons- en financiële gegevens delen

Wij kunnen persoons- of financiële gegevens vrijgeven in het geval wij vaststellen dat een dergelijke openbaarmaking noodzakelijk is om aan de toepasselijke wet te voldoen, om met de rechtshandhaving samen te werken of ter bescherming van de belangen of veiligheid van OG, zijn distributeurs, of andere bezoekers op de OG-website. Wanneer er persoons- of financiële gegevens worden vrijgegeven uit hoofde van deze paragraaf, mogen wij daarnaast ook uw demografische gegevens , op een niet-anonieme basis openbaar maken.

OG zal met onderzoeken van de rechtshandhaving samenwerken, alsook met andere derde partijen in het belang van de handhaving van de wet, het voorkomen van criminele activiteiten, het beschermen van rechten (inclusief intellectueel eigendom), en u en onze OG-gemeenschap beschermen tegen schadelijke of criminele daden. Als wij een geverifieerd verzoek ontvangen van overheidsfunctionarissen of andere rechtshandhavingsinstanties met betrekking tot een vermeende illegale activiteit of een onderzoek, autoriseert u ons derhalve om uw persoonsgegevens of geschiedenis zonder een dagvaarding vrij te geven. Om uw privacy te respecteren, zullen wij uw persoonsgegevens echter niet aan rechtshandhavings- of andere overheidsfunctionarissen vrijgeven zonder een dagvaarding, bevel van de rechtbank of een in wezen soortgelijke juridische procedure, tenzij wij geloven dat zulke gegevens nodig zijn om dreigende lichamelijke schade of financieel verlies te voorkomen, of om vermoede illegale activiteit te melden. U autoriseert ons ook om uw persoons- en accountgegevens onder vertrouwelijkheidsverklaring openbaar te maken zoals wij dit naar ons goeddunken noodzakelijk of toepasselijk achten in verband met een onderzoek naar fraude, inbreuk op intellectueel eigendom, illegale kopieën of een andere illegale activiteit.

Onze veiligheidsvoorzorgsmaatregelen

Alle gebruikersgegevens van de OG-website zijn opgeslagen op beveiligde servers in de Verenigde Staten en beschermd door toepasselijke federale wetten. OG heeft veiligheidsmaatregelen getroffen om bescherming te bieden tegen verlies, misbruik en wijziging van gegevens onder onze controle en die uitgewisseld worden op de OG-website. Onze beveiligde serversoftware (SSL) is van hoge standaard in de sector en een van de beste software voor veilige handelstransacties die heden ten dage beschikbaar is. We coderen al uw persoons- en financiële gegevens terwijl ze over het internet worden verzonden en we slaan uw financiële gegevens in gecodeerde vorm op onze servers op.

Hoe u de gegevens van andere gebruikers kunt gebruiken. (Alleen voor onafhankelijke distributeurs)

OG geeft zijn onafhankelijke distributeurs beperkt toegang tot de e-mails, ID’s en verzendgegevens van andere distributeurs om interactie tussen iedereen binnen de OG-gemeenschap mogelijk te maken. Door de gebruiksvoorwaarden te accepteren, gaat u ermee akkoord dat u toestemming hebt om de persoonsgegevens van andere gebruikers die u verkrijgt via de OG-website, via gerelateerde communicatie, of via een door OG bemiddelde transactie, alleen te gebruiken voor het gebruik van diensten die aangeboden worden door OG en voor communicatie die geen ongewenste commerciële berichten bevat, of voor elk ander doel waar een gebruiker uitdrukkelijk mee akkoord gaat. Gebruikers moeten de gelegenheid hebben om u gegevens te laten verwijderen die u over hen verzameld hebt. Daarnaast kunt u in geen enkel geval persoonsgegevens van een andere gebruiker openbaar maken aan een derde partij zonder onze toestemming en de toestemming van die gebruiker. U gaat ermee akkoord dat andere gebruikers uw persoonsgegevens kunnen gebruiken om met u te communiceren met betrekking tot zaken die gerelateerd zijn aan OG. Let op dat rechtshandhavingspersoneel en andere rechthebbenden verschillende rechten hebben met betrekking tot gegevens waar zij toegang tot verkrijgen.

OG en zijn serviceleveranciers tolereren geen ‘spam’. Om die reden hebt u geen enkele autorisatie of toestemming om een referentie aan ‘OG’, ‘Organo Gold’ toe te voegen of op een andere manier de indruk te wekken dat een elektronisch bericht dat u aan derden verstuurt op welke manier dan ook verbonden is met het bedrijf. Ongeacht met wie u communiceert – hetzij een koper, mede-distributeur of zelfs het bedrijf zelf – EN ongeacht waar het bericht oorspronkelijk vandaan komt– hetzij een andere distributeur, uw bedrijfsorganisatie, of zelfs het bedrijf zelf –, GEEN ENKEL BERICHT DAT DOOR U of via uw e-mailadres GESTUURD WORDT, mag een verwijzing bevatten of de indruk wekken van erkenning van de communicatie door het bedrijf.

Het bedrijf heeft een beleid van NULTOLERANTIE met betrekking tot elke daad die bovenstaand beleid schendt. Wees gewaarschuwd dat OG toepasselijke juridische stappen zal ondernemen als de bovenstaande voorwaarde niet nageleefd wordt.

Kinderen

Wij verzamelen of gebruiken niet bewust gegevens van kinderen jonger dan 16 jaar en maken die niet bewust openbaar. Iedereen jonger dan 16 jaar wordt als kind beschouwd en komt niet in aanmerking om van onze diensten gebruik te maken, en wij verzoeken dat personen die jonger zijn dan 16 jaar, geen persoons-, privé- of financiële gegevens aan ons verstrekken. Als u een kind bent, mag u de website van OG alleen gebruiken met toestemming van een ouder of wettelijke vertegenwoordiger.

Indien we vernemen dat we persoonsgegevens hebben verzameld van een kind jonger dan 16 jaar, zullen we stappen ondernemen om de gegevens zo snel mogelijk te verwijderen. Gelieve onmiddellijk een e-mail te sturen naar [email protected] als u constateert dat een kind jonger dan 16 jaar ons persoonsgegevens verstrekt heeft.

Uw rechten

Wij nemen alle redelijke maatregelen om te garanderen dat uw persoonsgegevens nauwkeurig, volledig en actueel zijn.

U hebt het recht op grond van de toepasbare wetgeving om toegang te verkrijgen tot de persoonsgegevens die wij verzamelen, of om deze te corrigeren of te verwijderen. U hebt ook het recht om bezwaar te maken tegen verdere verwerking van uw persoonsgegevens of om deze verwerking te beperken. U hebt het recht om uw persoonsgegevens te ontvangen in een gestructureerd en standaardformaat. U kunt een klacht indienen bij de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteit met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens.

Om de privacy en de veiligheid van uw persoonsgegevens te beschermen, kunnen wij gegevens van u vragen om ons in staat te stellen uw identiteit en het recht op verkrijging van toegang tot dergelijke gegevens te bevestigen, alsmede naar de in ons beheer zijnde persoonsgegevens te zoeken en u deze te verstrekken. Er zijn gevallen waarin de toepasselijke wetten of reglementaire vereisten ons toestaan of van ons eisen dat wij een gedeelte of alle persoonsgegevens in ons beheer te verwijderen of weigeren te verstrekken.

U kunt [email protected] e-mailen om van uw rechten gebruik te maken.  Wij zullen uw verzoek binnen een redelijk tijdsbestek beantwoorden, indien mogelijk binnen 30 dagen. Indien uw verzoek gecompliceerder is, kan het iets langer duren om u te antwoorden, maar wij zullen u binnen twee maanden na uw verzoek antwoord geven. Er zijn geen kosten verbonden aan de meeste verzoeken, maar als u ons vraagt om een aanzienlijke hoeveelheid gegevens te verstrekken, kunnen wij u verzoeken om een redelijke vergoeding voor administratiekosten te betalen. We kunnen u ook vragen om uw identiteit te verifiëren voordat wij u enige informatie verstrekken.

U kunt uw persoons-, financiële of demografische gegevens die u ons verstrekt hebt, wijzigen of bijwerken door handmatig de veranderingen door te voeren in de gedeeltes van de OG-website waarin u die gegevens oorspronkelijk verstrekte.

Deze veranderingen en verwijderingen zullen geen e-mails of gegevens veranderen of verwijderen die wij eventueel al doorgestuurd hebben aan andere gebruikers of creditcardbedrijven of andere derde partijen, dit alles zoals hierboven bepaald in dit privacybeleid.

Op uw verzoek zullen wij uw account, uw contactgegevens, uw facturatiegegevens, uw verzendgegevens en uw financiële gegevens deactiveren op onze actieve databases. Gelieve [email protected] te e-mailen om dit verzoek te doen. Het kan noodzakelijk zijn dat een gedeelte van de persoonsgegevens die u verzocht hebt te verwijderen, bewaard moet worden door OG voor het innen van verschuldigde kosten, het opsporen van problemen, het helpen bij juridische onderzoeken, het beslechten van geschillen, het voorkomen van criminele activiteiten of het handhaven van onze Gebruikersverklaring. Om die reden kunt u niet verwachten dat al uw gegevens volledig verwijderd zullen worden van onze bestanden of databases in antwoord op uw verzoeken. Zulke persoonsgegevens zullen echter alleen beschikbaar zijn voor geselecteerd OG-personeel en zullen niet langer toegankelijk zijn voor andere gebruikers of het publiek.

Hoelang wij uw gegevens bewaren

Wij bewaren gegevens alleen zolang als wij die nodig hebben. Hoelang wij gegevens nodig hebben, is afhankelijk van waar we die voor gebruiken, of dat is om u diensten te verstrekken, of voor onze eigen legitieme belangen (hierboven beschreven) of om aan de wet te kunnen voldoen.

Wij zullen de gegevens die in ons beheer zijn, actief bekijken en wanneer er geen distributeurs-, klanten-, wettelijke of zakelijke behoefte bestaat, zullen wij het of veilig verwijderen of het in sommige gevallen anonimiseren.

Hoe u marketingberichten beheert die u ontvangt

Wij kunnen u marketingcommunicatie sturen per e-mail als u aangegeven hebt dat u zulke e-mails graag wilt ontvangen of als u een transactie met ons gedaan hebt en u ons niet gemeld hebt dat u niet langer marketinge-mails wilt ontvangen. U kunt uw voorkeuren op elk moment bijwerken. U kunt er ook voor kiezen om geen marketinge-mails te ontvangen door op de afmeldingslink te klikken die wij bij al onze marketinge-mails voegen.

Onze marketingcommunicatie bevat informatie over nieuwe en bestaande producten en/of diensten, speciale aanbiedingen waarvan wij denken dat u deze leuk zult vinden en andere producten en programma’s waarvan wij denken dat die nuttig voor u kunnen zijn.

Let erop dat als u ons meldt dat u geen marketinge-mails wilt ontvangen, u nog steeds service-e-mails zult ontvangen die nodig zijn om bijvoorbeeld uw aankopen te bevestigen of u op de hoogte te stellen van de status van uw bestellingen. Dit is nodig zodat wij het contract dat wij met u hebben, kunnen uitvoeren.

Let erop dat als u ons verzoekt te stoppen met het sturen van marketinge-mails, wij een aantekening zullen bewaren van uw persoonsgegevens en uw verzoek, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat u uitgesloten wordt van de e-mails wanneer deze verstuurd worden.

Veranderingen aan dit privacybeleid

Wij kunnen dit privacybeleid veranderen om het in overeenstemming te brengen met industriepraktijken of reglementaire vereisten. Door uw gebruik van onze website en diensten na de ingangsdatum onverminderd voort te zetten, gaat u akkoord met het gewijzigde privacybeleid. Als u niet akkoord gaat met het gewijzigde privacybeleid, onthoudt u zich dan van het gebruik van onze website of van onze diensten en neem contact met ons op om een eventuele account dat u hebt aangemaakt, te sluiten.

Neem contact met ons op

Als u vragen of bedenkingen hebt over deze privacyverklaring, de praktijken van de site of uw betrekkingen met de OG-website. Neem contact met ons op via [email protected]

ORGANO GOLD EUROPE B.V.
Dr.Willem Dreesweg 2, Suite 88A
Amstelveen
Noord-Holland 1185VB
Netherlands